top of page

WAT VERDIEN JE BIJ EEN UITZENDBUREAU?


Dit is een banner speciaal gemaakt voor de blog "wat verdien je bij een uitzendbureau"













Studeren is niet goedkoop en als student ben je vaak op zoek naar manieren om wat extra geld te verdienen. Werken via een uitzendbureau kan hierbij een uitkomst bieden. Maar wat kun je eigenlijk verwachten qua salaris wanneer je via een uitzendbureau aan de slag gaat? en hoe zit het met werken in loondienst versus als ZZP'er?



WERKEN IN LOONDIENST VIA EEN UITZENDBUREAU


1. Basisloon: Zoals eerder besproken, wordt het salaris dat je als uitzendkracht in loondienst ontvangt bepaald door verschillende factoren zoals leeftijd, ervaring en sector. Het wettelijke minimumloon geldt hierbij als basis.


2. CAO en Branchespecifieke lonen: Als je via een uitzendbureau bij een bedrijf werkt dat onder een CAO valt, dan heb je recht op hetzelfde loon als iemand die direct bij dat bedrijf werkt.


3. Toeslagen: Werktijden buiten reguliere uren, zoals avonden of weekenden, kunnen recht geven op toeslagen.


4. Vakantiegeld en -dagen: In loondienst heb je recht op vakantiegeld (meestal 8% van je bruto salaris) en bouw je vakantiedagen op.


5. Reserveringen: Je salaris bevat reserveringen voor zaken als kort verzuim, feestdagen en vakantie.



WERKEN ALS ZZP-ER VIA EEN UITZENDBUREAU


1. Uurtarief: Als ZZP'er stel je een uurtarief vast. Dit tarief moet niet alleen je inkomen dekken, maar ook bedrijfskosten, belastingen en verzekeringen.


2. Geen CAO: Je bent als ZZP'er niet gebonden aan een CAO. Dit betekent dat je meer vrijheid hebt om je tarief te onderhandelen, maar het biedt ook minder zekerheid over inkomsten.


3. Geen toeslagen: Je kunt besluiten om hogere tarieven in rekening te brengen voor werk buiten reguliere uren, maar dit is niet gegarandeerd zoals bij loondienst.


4. Zelf verantwoordelijk voor vakantiegeld en -dagen: Als ZZP'er moet je zelf geld opzij zetten als je vakantie wilt nemen, want je wordt niet doorbetaald tijdens vrije dagen.


5. Belastingen en verzekeringen: Je bent zelf verantwoordelijk voor het afdragen van belastingen en het regelen van verzekeringen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering.



CONCLUSIE


Of je nu kiest voor werken in loondienst of als ZZP'er via een uitzendbureau, het is cruciaal om goed geïnformeerd te zijn over je rechten en plichten. In loondienst zijn er vaak meer zekerheden wat betreft inkomen en rechten, terwijl ZZP'ers genieten van meer vrijheid maar ook meer verantwoordelijkheden dragen. Weeg de voor- en nadelen af en kies de optie die het beste bij jouw situatie en voorkeuren past.


Naast je salaris kan je bij EXTRA punten verdienen door hard te werken, goeie scores te halen en andere mensen aan te leveren. Hiermee kan je sparen voor leuke extraatjes als AirPods, bioscoopkaartjes en padellen.




bottom of page